Karısını ve bebeğini öldürdü
UEFA, tarihi kararı 1 Haziran'da verecek
Erdoğan: Oslo Türü Görüşme Olmaz

Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

İstanbul Miami'den pahalı

İstanbul Miami'den pahalı
İstanbul, 140 şehrin sıralandığı "dünyanın yaşam maliyeti en yüksek şehirleri" arasında 58'inci sırada yer aldı.
16.02.2012 / 13:03


Merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ve ekonomi ile iş alanlarında araştırmalar ve analizler yapan "Economist Intelligence Unit"in (EIU) raporuna göre, İstanbul’da yaşamak Miami, Bangkok, Lizbon ve Pekin gibi şehirlerde yaşamaktan daha pahalı, Atina, Bogota, Washington ve Manchester gibi şehirlerde yaşamaktan ise daha ucuz.

Euro bölgesindeki krizle birlikte, İsviçre Frangı'nın değer kazandığının vurgulandığı raporda, ilk sırada İsviçre’nin Zürih kenti, son sırada ise Pakistan’ın Karaçi şehri yer aldı. Her yıl yayımlanan rapor, 93 ülkede 140 şehirde 160 ürün ve servisin fiyatlarının karşılaştırılmasının ardından kaleme alınıyor.

Geçen yıl listede 28’inci sırada yer alan İstanbul’un, kur farkından dolayı 30 sıra gerileyerek bu yıl 58’inci sırada yer aldığı belirtildi.

EN PAHALILAR

Rapora göre dünyanın en pahalı ilk 10 şehri şöyle: Zürih, Tokyo, Cenevre, Osaka, Oslo, Paris, Sydney, Melbourne, Singapur ve Frankfurt.

EN UCUZLAR

Dünyanın en ucuz 10 şehri ise şöyle: Karaçi, Mumbai, Tahran, Yeni Delhi, Cidde, Panama City, Katmandu, Cezayir, Dakka ve Muskat.



AA


Etiketler:
Bu haber toplam 1363 defa okundu
YORUMLAR
YAZARLAR